autosbiblia

„Megkímélt autó, nem dohányzó tulajtól” - Micsoda varázs szavak, aztán kiderül, hogy ....

2016. április 13. 14:04 - bloggerm

autoseat.jpg

Sokan beleesnek a naivitás csapdájába, és kevés pénzért szeretnének tökéletes autót venni. Nem lehetetlen persze jól kijönni a vásárlásból, de érdemes tudni, hogy az igényeinktől, a kategóriától és a pénztárcánktól függően mégis mire számíthatunk, ha autóvásárlásra szánnánk magunkat.

A helyzet nem ritka: kifizetjük a pénz, beülünk az autóba, és két sarokkal arrébb már kérhetjük az éppen arra gurulót, hogy segítsen visszavontatni „vadiúj” szerzeményünket. Hogy ez kinek a hibája, azon órákig lehetne vitatkozni, tény, hogy sokszor van vaj az eladók füle mögött, de tisztában kellene lenni azzal is, hogy egyrészt rejtett hiba minden autóban lappanghat, másrészt ha egy autóért feleannyit kérnek a piacon, mint amennyit ér, akkor hiába van a hirdetésben a „megkímélt, nem dohányzó tulajtól” típusú varázsszavak, valami nincsen rendben. 

Van egy jó tippünk: Használd a keresőket, használd a webet! 

Amire nagyon ügyelni kell, hogy pénzünkért olyan autót válasszunk, amely már bizonyított. Fórumokon, beszámolókból ma már egész jól utána lehet járni, hogy egy jármű mennyire megbízható. Persze ez nem azt jelenti, hogy amennyiben előző gazdája kihajtotta a lelkét is, akkor mi is ugyanúgy mehetünk vele gond nélkül százezer kilométereket. Ezt le kell nyelni, az autók bizony elég szépen tudnak amortizálódni. Tegyük fel, hogy találtunk egy olyan járművet, amely minden szempontunknak megfelel és még árban is elfogadható. Ilyenkor jön a használtautó-böngészés, majd kereskedés/magántulajdonos. Gondoljunk bele, előbbinél a lehetséges rejtett hibák feltérképezésére nem sok lehetőségünk van, hiszen a kereskedő nem néz át minden egyes autót, azon kívül, hogy szépen kitakarítja, és nagyjából tudja a paramétereit, nem sok mélyebb információval tud szolgálni, ha mégis sejti, hogy valami nagyobb baj van, egyszer sem biztos, hogy az orrunkra köti. Éppen ezért a próbakörnél nagyon résen kell lenni, és ha valami problémát észlelünk, vagy alkudni kell, vagy odébbállni. Esetleg megkérhetünk egy sokat látott szerelőt, hogy nagyjából segítsen átnézni az autót vásárlás előtt.

Mint már olvashattad a blogunkon, egy autós könyvet írunk, melynek címe: Autósbiblia.
Erről a témáról is majd bővebben olvashatsz a könyvünkben például:
Milyen rejtett hibákkal és turpisságokkal találkozhatunk
Milyen esélyeink lehetnek, ha gond adódik az autóvásárlás után?  
Áldozzunk rá többet, vagy vállaljuk a problémákat

Kövess minket a blog.hu  -n és Facebookon is! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://autosbiblia.blog.hu/api/trackback/id/tr808602664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása